Cartridge filters

Masterfilter biedt bewezen, betrouwbare en hoogwaardige filteroplossingen. In nauwe samenwerking met onze klanten streven wij voortdurend naar nieuwe ideeën om de hoogst mogelijke productiviteit en efficiëntie te bereiken.

Gebruik onze productzoeker om snel de juiste oplossing voor uw toepassing te vinden. Wij geven u ook graag persoonlijk advies.


ACP - Activated Carbon Cartridge Filter

Vloeistoffen - Koolstof - Patroonfilter - 5 tot 10 µm

ACP - Actiefkool patroonfilter

Merk PreFil

Masterfilter ACP serie actieve kool filterpatronen zijn gemaakt van geavanceerde GAC en geïmporteerde food-grade additieven. De primaire functies van actieve kool zijn de verwijdering van chloor, vluchtige organische stoffen (VOS), gechloreerde koolwaterstoffen en organische onzuiverheden door adsoprtie, terwijl het fungeert als een mechanische barrière voor deeltjesreductie als gevolg van de patroonconstructie.

APF - Absoluut Polypropyleen (PP) Cartrigde Filter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen – Patroonfilter - 1,0 tot 10 µm

APF - Absoluut Polypropyleen (PP) Cartrigde Filter

Merk PreFil

Masterfilter APF serie absolute rated polypropyleen cartridges bieden absolute efficiëntie en betrouwbare prestaties in de meest kritische toepassingen. Het combineert een hoge vuilopnamecapaciteit met een lange levensduur en hoge stroomsnelheden. 100% polypropyleen constructie met nanovezel media voor hoge terugspoelcapaciteit en microbiologische controle maken het een ideaal filter voor dranktoepassingen.

APKV - Pre-stabilisatie Polypropyleen (PP) Patroonfilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Patroonfilter - 0,45 tot 3 µm

APKV - Pre-stabilisatie Polypropyleen (PP) Patroonfilter

Merk PreFil

Masterfilter APKV is een pre-stabilisatiefilter ontwikkeld voor de reductie van microbiële en colloïdale vervuiling bij de verwerking van flessen- en mineraalwater en tevens ter bescherming van de standtijd van de uiteindelijke membraanfilters. Opgebouwd uit een unieke multilaag van polypropyleen en PVDF nanovezels, bieden de absoluut beoordeelde APKV filters een hoge doorstroomsnelheid en een geoptimaliseerde gradedichtheid, waardoor de reductie van een reeks micro-organismen, colloïden en polymorfe organische stoffen mogelijk wordt, afhankelijk van de bron van het water. De robuuste nanovezel mediaconstructie geeft het filter een hoge porositeit en sterkte waardoor het filter consistente en betrouwbare prestaties kan leveren.

APK - Absolute Polypropylene (PP) Cartrigde Filter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Patroonfilter - 0,2 tot 70 µm

APKM - Absoluut meerlagig polypropyleen (PP) patroonfilter

Merk PreFil

Masterfilter APKM serie absolute meerlaagse polypropyleen cartridges combineert dieptefilter technologie met geplooide filter technologie, zorgen voor een hoge contaminant holding capaciteit en een groot filtratiegebied. APKM constructie maakt gebruik van diepte filter technologie van gesorteerde poriën-grootte vermijden filter oppervlak jam. Gegroepeerde poriegrootteverdeling van grof (stroomopwaarts) naar fijn (stroomafwaarts) kan deeltjes, colloïden en gels geleidelijk verwijderen en de levensduur van de filter verlengen.

DPES - Dubbellaags Polyethersulfoon (PES) Cartridgefilter

Vloeistoffen - PES - Polyethersulfoon - Cartridgefilter - 0,2 tot 0,65 µm

DPES - Dubbellaags Polyethersulfoon (PES) Cartridgefilter

Merk OptiPes

Masterfilter DPES dubbellaagse polyethersulfoon (PES) cartridges zijn ontworpen om aan de hoogste eisen voor verwijdering van micro-organismen te voldoen. De DPES-cartridge combineert een asymmetrisch pre-filtratiemembraan met een symmetrische laag PES-membraan. De dubbele laag PES zorgt voor een graduele filtratie over de gehele diepte, waardoor een lange levensduur, een betere flux en een optimale sterilisatie van vloeistoffen mogelijk worden. De hardware die is gekozen bij de constructie van de DPES-patronen is bestand tegen herhaalde chemische reiniging en stoomsterilisatie.

HCF - hoog debiet geplooide polypropyleen of glasvezel cartridgefilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,3 tot 40 µm

HCF - hoog debiet geplooide polypropyleen of glasvezel cartridgefilter

Merk PreFil

Masterfilter HCF high flow cartridges zijn beschikbaar in een breed scala van poriegrootten en bieden betrouwbare hoge prestaties in vele toepassingen. Het combineert een hoge vuilopnamecapaciteit met een lange levensduur en hoge debieten. De filter maakt gebruik van een meerlaags filtermedium, met een gesorteerde poriegrootte van grof (stroomopwaarts) naar fijn (stroomafwaarts), wat een hogere vuilopnamecapaciteit biedt en het een economische, zeer nauwkeurige filtercartridge maakt met een absolute verwijderingsefficiëntie.

HFHC - Hoge doorstroming geplooid polypropyleen of glasvezel cartridgefilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,5 tot 100 µm

HFHC - Hoge doorstroming geplooid polypropyleen of glasvezel cartridgefilter

Merk PreFil

Masterfilter HFHC hoog debiet geplooide cartridges zijn verkrijgbaar in een breed scala van poriegrootten en bieden betrouwbare hoge prestaties in vele toepassingen. Het combineert een hoge vuilopnamecapaciteit met een lange levensduur en hoge stroomsnelheden. De uit zes lagen bestaande geplooide technologie zorgt voor een maximaal filtratieoppervlak en absolute retentiegraad, wat resulteert in een uitstekende vuilopnamecapaciteit en een lange levensduur. Kan achteraf gemonteerd worden op horizontaal geplooide filterpatronen van andere leveranciers.

HPK - hoge doorstroming nominale geplooide polypropyleen (PP) cartridgefilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,2 tot 50 µm

HPK - hoge doorstroming nominale geplooide polypropyleen (PP) cartridgefilter

Merk PreFil

Masterfilter HPK nominale, hoge doorstroming geplooide polypropyleen cartridges zijn gemaakt van alle polypropyleen geplooide microvezels. Deze filterpatronen leveren uitstekende filtratie prestaties tegen lagere kosten. Het hoge debiet, de hoge vuilcapaciteit en filtratie efficiëntie maken het de optimale oplossing voor de pre-filtratie van vloeistoffen.


LGFK - Micro Glas Fiber (GF) Cartridgefilter

Vloeistoffen - GF - Glasvezel - Cartridgefilter - 0,1 tot 5 µm

LGFK - Micro Glas Fiber (GF) Cartridgefilter

Merk GlassFil

Masterfilter LGFK cartridge filters zijn gemaakt met superfijne glasvezel media met polypropyleen steun- en drainagelagen. De kern en de kooi zijn ook in polypropyleen, terwijl alle materiaalcomponenten thermisch worden verlijmd zonder gebruik te maken van lijm of bindmiddel. Hierdoor worden de extraheerbare stoffen op een zeer laag niveau gehouden. GFK filterkaarsen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen voor vele filtratie toepassingen in de traditionele Pharma en Biologische markten. De meest voorkomende en geschikte zijn het verwijderen van waas, submicron verontreinigingen uit bloed en biotech, kweekmedia en waterige oplossingen.

MBC - hoge doorstroming polypropyleen (PP) Melt Blown cartridgefilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 1 tot 150 µm

MBC - hoge doorstroming polypropyleen (PP) Melt Blown cartridgefilter

Merk SpunFil

Masterfilter MBC is een hoog debiet polypropyleen (PP) melt blown filtercartridge zonder kern. Het is fusing en verweven van polypropyleen hars zonder chemische lijm. De patronen zijn thermische binding willekeurig om 3D micro-porie waardoor de cartridge 3 lagen met fijne vezels in oppervlakte en grove vezels en diepe filtratie te vormen. De grote diameter zorgt voor een zeer hoog filtratie-oppervlak en een hoge doorstroomsnelheid.

MBK-A - Absoluut Nominaal Polypropyleen (PP) Cartridgefilter

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,3 tot 50 µm

MBK-A - Absoluut Nominaal Polypropyleen (PP) Cartridgefilter

Merk SpunFil

Masterfilter MBK-A absolute rated polypropyleen cartridges zijn opgebouwd uit 5-8 graded lagen. MBK-A biedt consistente retentie kenmerken en een hoog niveau van veiligheid die wordt versterkt door de optie om o-ring afdichting adapters op de cartridge aan te sluiten.

PESA - éénlagig polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Vloeistoffen - PES - Polyethersulfoon - Cartridgefilter - 0,2 tot 1,2 µm

PESA - éénlagig polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Merk OptiPes

Masterfilter PESA filterpatronen zijn voorzien van een uniek enkellaags, asymmetrisch hydrofiel polyethersulfoon membraan. Dit membraan wordt gekenmerkt door een uitstekende doorvoer en een hogere duurzaamheid in vele toepassingen zoals farmaceutische en biologische filtratie en filtratie van dranken zoals bier en wijn. Hogere doorstroomsnelheden dan elke andere filtercartridge van steriliserende kwaliteit biedt, dus het Masterfilter PESA filter verzekert daarmee het meest economische ontwerp van filtratiesystemen.

NYPC - Dual Layer Hydrophilic Nylon Membrane Cartridge Filter

Vloeistoffen - Nylon - Cartridgefilter - 0.2 tot 0.45 µm

NYPC - Dual Layer Hydrophilic Nylon Membrane Cartridge Filter

Merk SteriNyl

Masterfilter NYPC filtercartridge is gemaakt van een dubbellaags hydrofiel Nylon 66 membraan. Ze zijn speciaal ontworpen voor steriliserende filtratie van farmaceutische en biologische producten en voor bioburden reductie. Nylon 66 membraan met positieve Zeta-charge zorgt voor een verbeterde retentie van zeer fijne deeltjes zoals endotoxines in oplossingen op waterbasis

PESE - eenlaagse polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Vloeistoffen - PES - Polyethersulfoon - Cartridgefilter - 0,1 tot 1,2 µm

PESE - eenlaagse polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Merk OptiPes

Masterfilter PESE filterpatronen zijn voorzien van een uniek enkellaags, asymmetrisch hydrofiel polyethersulfoon membraan. Dit membraan wordt gekenmerkt door een uitstekende verwerkingscapaciteit en een hogere duurzaamheid in vele toepassingen, zoals biologische voorfiltratie en voorfiltratie van dranken vóór de eindfiltratie met onze PESS, DPES ( PESA,PESF) eindfilters. Hogere debieten dan enige andere steriliserende rang filtercartridge biedt, dus Masterfilter PESE filter verzekert daarbij de meest economische ontwerp van filtratie systemen.

PESS - polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Vloeistoffen - PES - Polyethersulfoon - Cartridgefilter - 0,1 tot 1,2 µm

PESS - polyethersulfoon (PES) cartridgefilter

Merk OptiPes

Masterfilter PESS filterpatronen vervaardigd met perfect hydrofiele polyethersulfon symmetrische membranen zijn speciaal ontworpen om een hoge doorstroomsnelheid te bieden met een veilige en betrouwbare verwijdering van bederf micro-organismen. De unieke constructiestructuur maakt optimale sterilisatieprestaties van een breed scala aan vloeistoffen mogelijk. De goede inertie en lage eiwitbinding van het PESS polyethersulfonmembraan zorgen voor een perfecte overdracht van actieve ingrediënten.

PFA - Expanded PTFE Membrane Cartridge Filter

Vloeistoffen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 tot 10 µm

PFA - Expanded PTFE Membrane Cartridge Filter

Merk OptiFluor

Masterfilter PFA series, die uitgebreide PTFE membranen en PFA (melt-processible Teflon®) kern en kooi gebruiken, voldoen aan de meest kritische filtratie eisen in de meest agressieve omgevingen. PFA-hardware kan filtratie op hoog niveau bieden in agressieve atmosferen. PFA-patronen blijven robuust en duurzaam in agressieve zuren, basen en organische verbindingen.

PPK - polypropyleen (PP) geplooide cartridgefilter met hoge dichtheid

Vloeistoffen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,6 tot 50 µm

PPK - polypropyleen (PP) geplooide cartridgefilter met hoge dichtheid

Merk PreFil

Masterfilter PPK polypropyleen hoge dichtheid geplooide cartridges zijn verkrijgbaar in een breed scala van poriegrootten en bieden betrouwbare hoge prestaties in vele toepassingen. Ze combineren een hoge vuilopnamecapaciteit met een lange levensduur en een hoog debiet. De 100% polypropyleen constructie, de mogelijkheid tot terugspoelen en de gesorteerde poriegrootte maken het een economisch, zeer nauwkeurig filtercartridge met een absoluut verwijderingsrendement.

PVDN - hydrofiel PVDF membraan cartridgefilter

Vloeistoffen - PVDF - Polyvinylideenfluoride - Cartridgefilter - 0,1 tot 1 µm

PVDN - hydrofiel PVDF membraan cartridgefilter

Merk DuoFluor

Masterfilter PVDN filterkaarsen zijn vervaardigd uit een inherent hydrofiel PVDF membraan dat een brede chemische en temperatuur bestendigheid biedt. Gekenmerkt door zijn lage proteïne bindende eigenschappen, is de PVDN serie ideaal voor bioburden reductie, klaring en sterilisatie van farmaceutische en biologische oplossingen. De PVDN-patronen zijn verkrijgbaar in verschillende poriegrootten met een enkellaags PVDF-membraan. De membranen zijn gemakkelijk bevochtigbaar en kunnen volledig op integriteit worden getest om te voldoen aan de farmaceutische niveaus voor steriliteitsgarantie.

RBC - Hars gebonden acryl phenolic of cellulose melamine cartridge filter

Vloeistoffen - Harsgebonden vezel - Cartridgefilter - 0,2 tot 100 µm

RBC - Hars gebonden acryl phenolic of cellulose melamine cartridge filter

Merk ResinBonded

Masterfilter RBC filters zijn gemaakt van vezels die met hars aan elkaar zijn gebonden, waardoor stijve dieptefilters met een graded density ontstaan. Met hars gebonden filters zijn verkrijgbaar als AP (Acrylvezel gebonden met fenolhars) of als CM (Cellulosevezel gebonden met melaminehars). Door de vezels met de hars te verbinden ontstaat een stijve poriënstructuur, waardoor het filter kan worden gebruikt in veeleisende procesomstandigheden, zoals hoge temperaturen, hoge viscositeiten en met agressieve chemicaliën.

SDF-P - Cilindrisch gesinterd cartridgefilter van roestvrij staaldraad

Gassen - Roestvrij staal - Cartridgefilter - 1,0 tot 25 µm

SDF-P - Cilindrisch gesinterd cartridgefilter van roestvrij staaldraad

Merk MF

Masterfilter SDF-P filterpatronen zijn vervaardigd uit 316 roestvrij staal. De specialiteiten van hoge sterkte, corrosiebestendigheid, hoge vuilopnamecapaciteit maakt SDF-SP een uitstekende keuze voor stoom service (of andere ultra-fijne vaste stoffen verwijderingstoepassingen in zowel vloeistof- als gastoepassingen). Stoom is een nutsmedium, gebruikt in verschillende industrieën en het vereiste filtratieniveau ervan hangt af van de toepassing. Vooral in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie worden steeds hogere kwaliteitseisen gesteld, omdat de stoom in contact komt met dezelfde leidingen en vaten waar het eindproduct doorheen gaat. Daarom wordt steeds meer aandacht besteed aan stoomkwaliteitseisen, waarbij filtratie een sleutelrol speelt.

SDF-S - Cilindrische roestvrijstalen draad gesinterde cartridgefilter

Vloeistoffen - Gassen - Roestvrij staal - Cartridgefilter - 1,0 tot 100 µm

SDF-S - Cilindrische roestvrijstalen draad gesinterde cartridgefilter

Merk MF

Masterfilter SDF-S cilindrische roestvrij staaldraad gesinterde filters zijn gesinterd door meerlagig 316 roestvrij staaldraad doek. De specialiteiten van hoge sterkte, corrosiebestendigheid, hoge vuilopnamecapaciteit maakt SDF-S een uitstekende keuze voor stoom service en andere ultra-fijne vaste stoffen verwijderingstoepassingen in zowel vloeistof- als gastoepassingen.

SLF-G - superfine glass fibre cartridge filter

Gassen - GF - Glasvezelpatroonfilter - 0,01 tot 0,5 µm

SLF-G - superfijn glasvezel patroonfilter

Merk OptiFluor

Masterfilter SLF-G filterpatronen zijn samengesteld uit superfijne glas microvezels die een vuilopnamecapaciteit hebben van meer dan 90%. Ze zijn ontworpen voor de filtratie van lucht en gas. Door het hoge verwijderingsrendement bieden SLF-G filterpatronen een hoge procesbetrouwbaarheid in gasstromen met een groot volume en zijn ze bestand tegen hoge drukverschillen bij een lage drukval en tegen zware in-line stoomsterilisatie.

SLF-L - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Gassen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 tot 10 µm

SLF-L - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Merk OptiFluor

Masterfilter SLF-L hydrofoob PTFE filterpatronen zijn samengesteld uit hydrofoob PTFE membraan. De eigenschappen omvatten uitzonderlijke organische en anorganische corrosieweerstand en inherente hydrofobiciteit. Zij worden sterk aanbevolen voor de voorfiltratie en steriele filtratie van sterke oplosmiddelen, sterk corrosieve vloeistoffen en sterk oxiderende vloeistoffen.

SLF-HT - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Gassen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 µm

SLF-HT - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Merk OptiFluor

Masterfilter SLF-HT filterpatronen vervaardigd met hydrofobe PTFE membranen met geavanceerde hoge-temperatuurbestendigheid. Ze zijn ontworpen voor steriele filtratie van lucht en gas. Dankzij hun permanente hydrofobiciteit bieden SLF-HT cartridges een hoge proceszekerheid en zijn ze bestand tegen continue procesomstandigheden met hoge temperaturen, toepassingen voor het ontluchten van geozoniseerd water en strenge in-line stoomsterilisaties.

SLF-L - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Gassen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 tot 10 µm

SLF-L - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Merk OptiFluor

Masterfilter SLF-L hydrofoob PTFE filterpatronen zijn samengesteld uit hydrofoob PTFE membraan. De eigenschappen omvatten uitzonderlijke organische en anorganische corrosieweerstand en inherente hydrofobiciteit. Zij worden sterk aanbevolen voor de voorfiltratie en steriele filtratie van sterke oplosmiddelen, sterk corrosieve vloeistoffen en sterk oxiderende vloeistoffen.

SLF-T - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Gassen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 µm

SLF-T - hydrofoob polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan cartridgefilter

Merk OptiFluor

Masterfilter SLF-T filterpatronen vervaardigd met permanent hydrofobe PTFE membranen zijn ontworpen voor steriele filtratie van lucht en gas. Dankzij hun permanente hydrofobiciteit bieden SLF-T cartridges een hoge proceszekerheid bij gasstromen met een groot volume en zijn ze bestand tegen hoge differentiële drukken en strenge in-line stoomsterilisaties.

SLV-P - wegwerp polypropyleen (PP) luchtventilatie cartridgefilter

Gassen - PP - Polypropyleen - Cartridgefilter - 0,2 µm

SLV-P - wegwerp polypropyleen (PP) luchtventilatie cartridgefilter

Merk OptiVent

Masterfilter SLV-P wegwerp ontluchtingsfilter cartridges worden gebruikt voor het verwijderen van deeltjes en microben. SLV-P is volledig gemaakt van polypropyleen en is een ideaal filter voor elke tankontluchtingstoepassing omdat het de smaak of geur niet beïnvloedt. De filterelementen hebben een zeer laag extractgehalte en er worden geen oppervlakteactieve stoffen of bindmiddelen gebruikt. SLV-P kan gemakkelijk op tanks en containers worden gemonteerd.

SLV-Q - hoge leegte glasvezel media lucht ventridge filter

Gassen - GF - Glasvezel - Cartridgefilter - 0.01 µm

SLV-Q - hoge leegte glasvezel media lucht ventridge filter

Merk OptiVent

Masterfilter SLV-Q cartridges met high voidage glasvezel media worden gebruikt voor het steriliserend verwijderen van deeltjes en micro-organismen uit gassen. De SLV-Q is een ideale filter voor elke steriele ontluchtingstoepassing in een breed scala van toepassingen.

SLV-T - waterafstotend polytetrafluorethyleen (PTFE) cartridgefilter voor luchtontluchting

Gassen - PTFE - Polytetrafluorethyleen - Cartridgefilter - 0,2 µm

SLV-T - waterafstotend polytetrafluorethyleen (PTFE) cartridgefilter voor luchtontluchting

Merk OptiVent

Masterfilter SLV-T cartridges met 0,2 µm hydrofoob PTFE worden gebruikt voor het steriliserend verwijderen van deeltjes en micro-organismen uit gassen. Vervaardigd uit PP en PTFE, is de SLV-T een ideale filter voor elke steriele ontluchtingstoepassing in een brede waaier van toepassingen

 

MASTERFILTER

Masterfilter's experienced product specialists and its partners bring solutions to all kinds of critical filtration applications. Masterfilter also focuses on creating and developing new products and applications for all industries involved. We supply filters of our own brand and all common manufactures like Pall, Sartorius, 3M, Parker etc. as retro fit among others for pharmaceutical, dairy, brewery, soft drinks, water and bio-chemical industries.

Contact

Masterfilter

Ambachtsstraat 13
Poort West-Limburg 1021
B-3980 Tessenderlo
Belgium

WhatsApp me